کوکائین صورتی یا 2cb چیست و چه تفاوتی با کوکائین دارد؟

کوکائین صورتی چیست

کوکائین صورتی، نامی که در سال‌های اخیر به عنوان یکی از خطرناک‌ترین مواد مخدر جدید مطرح شده است، ترکیبی از مواد مختلف است که عوارض جانبی بسیار شدیدی را به همراه دارد. این ماده که با نام‌های مختلفی همچون “توهم‌زای صورتی” و “ماده مخدر صورتی” شناخته می‌شود، به دلیل اثرات روان‌گردان قوی و اعتیادآور خود، نگرانی‌های جدی در جامعه ایجاد کرده است.

کوکائین صورتی یا 2cb چیست؟

کوکائین صورتی یک توهم‌زای مصنوعی است که با نام 2cb شناخته می‌شود و هیچ ارتباطی با هیدروکلراید کوکائین ندارد. این ماده توهم زا به عنوان مواد مخدر محبوب، بیشتر در آمریکای جنوبی مصرف می‌شود. این مواد اغلب به عنوان داروهای ایمن، قانونی یا گیاهی به بازار عرضه می‌شوند اما مصرف آن خطرات زیادی دارد. 2cb حاوی افزودنی‌ها یا داروهای دیگر است که اثرات مضر آن را افزایش می‌دهد.

تلفن مشاوره نوروکمپ

برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.

تاریخچه کوکائین صورتی

2C-B یک ماده مصنوعی و ساخت بشر است که توسط الکساندر شولگین در اروپا و در در دهه 1970 تولید شد. در دهه 1980، شرکت‌های خارجی 2C-B را به عنوان یک داروی تقویت کننده جنسی فروختند که میل جنسی را افزایش داده و ناتوانی جنسی را بهبود می‌دهد.

2C-B تقریبا در همان زمان وارد ایالات متحده شد و در آزمایشگاه‌های مخفی در چندین ایالت تولید شد. از سال 1995، 2C-B یک ماده کنترل شده براساس برنامه I در ایالات متحده است. به این معنی که هیچ استفاده پزشکی قابل قبولی نداشته و پتانسیل بالایی برای سوء مصرف دارد.

اخیرا، 2C-B توسط قاچاقچیان مواد مخدر کلمبیایی به عنوان کوکائین صورتی به بازار عرضه شده است. همچنین در چندین کشور آمریکای جنوبی از جمله کلمبیا، آرژانتین و اروگوئه دیده شده است.

این ماده نام های خیابانی متعددی دارد از جمله:

  • برومو
  • Toonies
  • توسیبی
  • طیف

به نقل از سایت rrtampa،

در دهه گذشته ماده مخدر 2cb به عنوان یک داروی مهمانی تفریحی، تجدید حیات کرده است که در صحنه باشگاه در آمریکای جنوبی و مرکزی آغاز شد، جایی که به کوکائین صورتی یا برومو معروف شد. تولیدکنندگان دارو معمولاً دارو را به صورت قرص یا پودر صورتی تولید می‌کنند و مصرف‌کنندگان آن را به صورت خوراکی یا داخل بینی مصرف می‌کنند.

تفاوت کوکائین با کوکائین صورتی یا 2cb چیست؟

کوکائین صورتی معمولا یک قرص یا پودر صورتی رنگ است و همانطور که اشاره شد، به صورت خوراکی یا داخل بینی مصرف می‌شود. نباید آن را با کوکائین هیدروکلراید، محرک گیاهی که به شکل پودر سفید و ظریفی است، اشتباه گرفت. کوکائین یک محرک سیستم عصبی مرکزی است که بر گیرنده‌های دوپامین در مغز شما تأثیر می‌گذارد. اگرچه کوکائین صورتی ممکن است بر گیرنده‌های دوپامین تأثیر بگذارد اما بیشتر تحقیقات نشان داده اند که بر گیرنده‌های سروتونین تأثیر می‌گذارد. برای کسب اطلاعات جامع درباره اینکه کوکائین چیست، مقاله مربوطه را بخوانید.

آیا کوکائین صورتی شبیه کوکائین است؟

کوکائین صورتی اعتیاد آور است؟

هنوز اطلاعات کمی در مورد اثرات داروهای 2cb وجود دارد اما آزمایشی که اخیرا روی موش‌ها انجام شد نشان داد که 2cb اعتیادآور است. با وجود تحقیقات محدود، پتانسیل بالایی برای سوء مصرف وجود دارد. پس از استفاده مکرر بدن شما ممکن است تحمل بیشتری کند به این معنی که برای دستیابی به اثرات مشابه به مقادیر بیشتری نیاز دارید. دوزهای بالای کوکائین صورتی می‌تواند منجر به عوارض جدی برای مصرف کننده شود.

عوارض کوکائین صورتی، 2cb چیست؟

کوکائین صورتی، به عنوان یک ماده مخدر جدید و بسیار خطرناک، عوارض جانبی بسیار شدیدی را به دنبال دارد که می‌تواند بر سلامت جسمی و روانی فرد مصرف‌کننده تأثیر گذار باشد. این ماده مخدر، ترکیبی از مواد مختلف است که با ایجاد تغییرات شدید در عملکرد مغز، عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت متعددی را به همراه دارد. در جدول زیر عوارض کوتاه مدت و بلند مدت مصرف این ماده مخدر را شرح داده‌ایم:

عوارض کوتاه‌مدت بلندمدت
قلبی عروقی افزایش ضربان قلب، فشار خون، خطر سکته ضعیف شدن عضله قلب، نامنظمی ضربان قلب، افزایش خطر حمله قلبی
تنفسی تنگی نفس، خس‌خس سینه  –
گوارشی حالت تهوع، استفراغ  –
عصبی توهم، پارانویا، اضطراب، بی‌خوابی آسیب به مغز، اختلالات روانی (افسردگی، اضطراب، روان‌پریشی)
کلیوی  – مشکلات کلیوی
سایر افزایش دمای بدن، درد قفسه سینه افزایش خطر ابتلا به ایدز و هپاتیت

این جدول تنها عوارض رایج مصرف کوکائین صورتی را نشان می‌دهد و عوارض دیگری نیز ممکن است رخ دهد. این ماده زمانی که در دوزهای کم مصرف شود می‌تواند اثرات محرک خفیفی مانند افزایش ضربان قلب و احساس سرخوشی ایجاد کند اما در دوزهای بالا باعث واکنش‌های شدید از جمله توهمات ترسناک و ضربان قلب سریع، حالت تهوع و استفراغ، بی قراری شدید می‌شود. اثرات کوکائین صورتی معمولا در عرض دو ساعت به اوج خود می‌رسد اما می‌تواند 4 تا 8 ساعت باقی بماند.

عوارض جانبی کوکایین صورتی

اگرچه تحقیقات در مورد میزان کامل عوارض جانبی کوکائین صورتی محدود است اما دوزهای بالا می‌تواند باعث هذیان هیجانی شود. هذیان برانگیخته می‌تواند عوارض جانبی شدیدی ایجاد کند و خطر واکنش‌های تهدیدکننده زندگی را افزایش دهد. علائم هذیان هیجانی عبارتند از:

  • گیجی
  • خشونت
  • بیش فعالی
  • هایپرترمی (دمای بدن به طور خطرناکی بالا می‌رود)

در صورت عدم درمان، هذیان برانگیخته ممکن است منجر به ایست قلبی شود. گاهی اوقات این ماده همراه با اکستازی یا ال ‌اس‌ دی برای بالا بردن تاثیر آن، مصرف می‌شود که به عنوان «پارتی پک» یا «تقسیم موز» شناخته می‌شود. ترکیب این داروهای مخدر خطر عوارض جانبی و مصرف بیش از حد را افزایش می‌دهد. در مقاله ای با عنوان ال اس دی چیست، می‌توانید بیشتر درباره این ماده بخوانید.

عواقب سوء مصرف کوکائین صورتی

خطرات کوکائین صورتی

یکی از خطرات اولیه کوکائین صورتی این است که محتویات، اثرات و خطرات مواد مخدر غیرقابل پیش‌بینی است. داروهایی که به عنوان “کوکائین صورتی” فروخته می‌شوند ممکن است حاوی مواد افزودنی دیگر باشند که می‌توانند اثرات خفیف تا شدیدی بر سلامتی داشته باشند. مخلوط کردن موادی مانند کوکائین با توهم‌زاها می‌تواند خطر مصرف بیش از حد مواد مخدر و عواقب طولانی مدت آن بر سلامتی را افزایش دهد.

درمان و ترک کوکائین صورتی

به طور کلی سوء مصرف مواد می‌تواند به روابط شما آسیب برساند، کار کردن را برایتان دشوار کند و باعث مشکلات جدی در سلامتی شود. برای ترک این ماده بهتر است به مرکز ترک کوکائین مراجعه نمایید تا بصورت اصولی و با کمترین علائم و عوارض اقدام، مسیر ترک را به اتمام برسانید.

درمان سوء مصرف کوکائین صورتی به طور کلی شامل ترکیبی از درمان‌های پزشکی و رفتاری مانند سم زدایی، مشاوره فردی و گروه درمانی است. اگر شما یا شخصی دیگری که می‌شناسید که به این ماده اعتیاد دارد و از آن استفاده می‌کند حتما همین حالا برای درمان اقدام کنید. سالانه میلیون‌ها نفر به دنبال درمان سوء مصرف مواد مخدر هستند. برای یافتن خدمات ترک اعتیاد برای خود یا یکی از عزیزانتان همین امروز با شماره های کمپ ترک اعتیاد لاکچری تهران نوروسنتر تماس بگیرید.

جمع بندی

کوکائین صورتی، این ماده مخدر خطرناک و نوظهور، با عوارضی هولناک و جبران‌ناپذیر، زندگی بسیاری را به تباهی کشانده است. همان‌طور که در طول این مقاله بررسی کردیم، کوکائین صورتی با تأثیر بر سیستم عصبی مرکزی، قلب و عروق، کلیه‌ها و مغز، عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدتی را به همراه دارد که می‌تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی و حتی مرگ شود. پس بهتر است هر چه سریعتر و با مشورت متخصصان این حوزه اقدام به ترک نمایید.

منبع:

rrtampa.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *